Press Releases

Keskiviikko 14.6. | 14:35
*ship – The Startup Festival kehittämässä seudun yrittäjyyttä

Suomen 100. juhlavuoden kunniaksi *ship – The Startup Festival tuo 100 startup-yritystä Kotkaan. Tapahtuma tuo paikkakunnalle asiantuntijoita, yrittäjiä, innovaattoreita ja vierailijoita maailmanlaajuisesti tuoden siten kansainvälistä osaamista ja näkyvyyttä paikkakunnalle.

*ship pyrkii luomaan uudenlaista yrityskulttuuria alueelle inspiroimalla ja tukemalla uusia yrittäjiä yhdessä yrityspartnereiden kanssa. Tänä vuonna tapahtuman pääsponsoreina toimivat Google ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. Myös muut paikalliset toimijat, kuten Cursor, Sitra, OP Kymenlaakso, Kotkan kaupunki, KarhuVoima ovat mukana tukemassa tapahtumaa. *ship ja paikalliset partnerit julkaisevat myös Online Challenge -haasteet päätapahtuman ohella, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan tapahtumaan, ratkaisemaan partnereiden haasteita ja kilpailemaan palkinnoista.

Sijainniltaan Kotka tarjoaa hyvän ympäristön tapahtumalle; hyvä logistinen sijainti mahdollistaa laajemman toiminnan ja yrittäjyyden kehittämisen alueella. “Tunnin ajomatka Helsingistä ei ole matka eikä mikään verrattuna liikkumiseen isoimmissa kaupungeissa.” kommentoi tapahtuman pääjärjestäjä Antti Viitanen

Tapahtuman viimeisenä päivänä ovet avataan myös yleisölle, jolloin kaikki yrittäjyydestä ja startupeista kiinnostuneet pääsevät osallistumaan tapahtumaan. Tapahtumassa halutaan tukea ideoiden jakamista ja yhdessä tekemistä, joten kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita verkostoitumaan, oppimaan ja keskustelemaan yrittäjyydestä.

*ship – The Startup Festival 2017 on startup-yrityksille suunnattu Kaakkois-Suomen suurin tapahtuma Kotkan kantasatamassa, joka järjestetään Meripäivien ja Tall Ship Racen yhteydessä 11.-13.7. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma edistää kansainvälistä osaamista ja tarjoaa mahdollisuuksia seuraavan sukupolven yrittäjille.

Yhteydenotot ja lisätietoja
Antti Viitanen
+358 40 736 3640
antti@shipfestival.org

*ship – The Startup Festival connects the next generation of entrepreneurs with mentors worldwide. Bringing together accelerators, growth startups, early-stage startups, investors, students and other entrepreneurial-minded sailors out there.

*ship – The Startup Festival | www.shipfestival.org

________________________________________________________________________

Tiistai 16.5.2017 | 13:16
*ship Startup Festival suurempi ja kansainvälisempi kuin aiemmin

*ship – The Startup Festival 2017 järjestetään 11.-13.7. Kotkan kantasatamassa. *ship on Kaakkois-Suomen suurin startup-tapahtuma, joka tuo yhteen seuraavan sukupolven yrittäjät kansainvälisten mentoreiden kanssa luoden ainutlaatuisen ilmapiirin oppimiselle, kokemusten ja ideoiden jakamiselle sekä verkostoitumiselle.

Kolmatta kertaa järjestettävään *ship festivaaliin osallistuu 100 alkuvaiheen startuppia, joita valmentavat 25 kansainvälistä mentoria. Startup-yrityksille on jaossa 5000€ pääpalkinto Pitch Captain ideakilpailussa. Tänä vuonna *ship järjestetään Meripäivien ja Tall Ship Races yhteydessä.
Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmasta tästä linkistä.

Yhteydenotot ja lisätietoja
Antti Viitanen, Main organizer
+358 40 736 3640
antti@shipfestival.org

*ship – The Startup Festival connects the next generation of entrepreneurs with mentors worldwide. Bringing together accelerators, growth startups, early-stage startups, investors, students and other entrepreneurial-minded sailors out there.

*ship – The Startup Festival verkossa: Facebook, Instagram, LinkedIn, www.shipfestival.org

Keskiviikko 24.5.2017 | 14:16
Sitran ja *ship – the Startup Festivalin kiertotaloushaasteen voittajat julkistettu

Sitran ja *ship – The Startup Festivalin järjestämän Sitra Circular Economy Pop-up Challengen voittajat ovat julkistettu. Haasteen tarkoituksena oli kerätä kiertotalouteen liittyviä startup-ideoita kansainvälisesti.

Pääpainona valinnalle olivat toisen sukupolven ideat, jotka pyrkivät täyttämään tarpeita ja ratkaisemaan ongelmia yhdistämällä olemassa olevia resursseja ja palveluja. Ideat, jotka sisälsivät myös osa-alueita tunnettuuden lisäämiseen, korostuivat arviointiprosessissa. “Huomasimme, että aina kun tuomariston jäsenet itse innostuivat ideasta ja alkoivat jatkokehittää sitä kilpaa, olimme aivan erityisen idean äärellä” kertoo Liisa Lahti, asiantuntija Sitralta.

Parhaat tiimit sijoittuivat seuraavasti:
Voittaja
Ostracon, Kreikka

Kunniamaininnat
Closetlab, Brasilia
Greentropia, Saksa
Kliffa Innovations, Suomi

Voittajatiimin ideana on sovellus, joka vähentää ruokahävikkiä mahdollistamalla ylijäämäruoan ostamisen lounasajan jälkeen työpaikka- ja kouluruokaloista sekä personoidun datan hyödyntämisen ruokalistojen suunnittelussa.

“Voittajajoukkue pääsee osallistumaan Startup -festivaalin kanssa samaan aikaan Kotkassa järjestettävään Tall Ships Race -purjehdustapahtumaan. Voittajatiimi Ostraconin tiimiläiset purjehtivat hollantilaisen Morgenster-purjelaivan kyydissä Turkuun ja saavat samalla asiantuntija-apua liiketoiminta-ideansa jatkokehittelyyn, erityisesti viestinnän näkökulmasta.” kertoo Lahti.

Yhteydenotot ja lisätietoja
Antti Viitanen, Main organizer
+358 40 736 3640
antti@shipfestival.org

Aletta Purola, Challenge Manager
aletta@shipfestival.org

*ship – The Startup Festival verkossa: Facebook, Instagram, LinkedIn, www.shipfestival.org